OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » Články » Historie

Historie moselského vinařství Bernard-Massard

Vinařství založil roku 1921 mladý, skvělý vinař Jean Bernard-Massard, který se učil řemeslu v Champagne. S finanční podporou malé skupiny nadšenců z Lucemburska a Belgie postavil krásné vinařství v obci Grevenmacher přímo na břehu řeky Mosely. Jeanův cíl bylo vyrábět kvalitní šumivá vína a prosadit se na cizích trzích. V tomto plánu mu pomohla nově vytvořená celní unies Belgií a založení filiálky pár kilometrů od Grevenmacheru v německém Trieru. V roce 1931, 10 let po založení, se značka Bernard-Massard stala oficiálním vínem lucemburského královského dvora. Na konci války v roce 1945 je vinařský dům poničen při bojích na hranicích Německa. Vinařství obnovuje svojí slávu a roku 1966 prochází rozsáhlou modernizací. Nové technologie umožňují rozvoj výroby především šumivých vín. Další investice do rozšíření sklepů, technologie degorzáže a plnící linky proběhly v roce 1985. Roku 1992 byly instalovány nové termoregulované tanky na výrobu primárních vín pro sekty a tichých vín. Větší kontrola nad procesem fermentace znamenala další obrovský skok ve výsledné kvalitě vín Bernard-Massard. V novém tisíciletí získává vinařství certifikaci ISO9001 a pokračuje v investicich do logistického areálu. Po smrti Jeana Bernard-Massard v roce 1937 je společnost vedena do dnešních dnů rodinou Clasen. Dnes řídí firmu Hubert Clasen a obchodním ředitelem je jeho syn Antoine. 

vinný sklep Bernard-Massard Mosel

Vinařství | Tichá vína | Šumivá vína | Grand Premier Cru | Méthode Traditionnelle

Doprava ZDARMA nad 2000 Kč
Sleva 5-10% na karton

- Doprava po celé ČR za 99,-
- Osobní odběr v Praze zdarma
- Degustační kartony
- Zboží SKLADEM
- Množstevní slevy
Články o víně

Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let

Obchodní podmínky

Bernard-Massard E-shop